22. dubna 2017

1. kolo 2. ligy juniorek

Juniorky na úvod turnaje změřily síly s mladým týmem z pražského Radotína, zápas byl celou dobu otevřený pro oba týmy, ale nakonec zvítězil Radotín 2:6.

V druhém zápase čekal Pardubice ruský tým Kalita, za který nastoupily i 4 pardubickým divákům známé hráčky z ME 2016 do 22 let. Zápas skončil dle očekávání vysokou prohrou Pardubic 0:17.

Posledním soupeřem prvního hracího dne byl tým Arrows Ostrava. Pardubickým hráčkám se nedařilo obraně ani v útoku. Byla vidět únava z předešlých utkání a nakonec si odnesly vysokou prohru 0:23.

„Pro mě byl hned první zápas zázrakem, čekaly na nás soupeřky z Radotína, nad kterými jsme i po první směně vedly. Bohužel to nedopadlo a zápas skočil 6:2, ale i tak to byl nejhezčí zápas z celého víkendu. Pak jsme měly dva zápasy pauzu. Šly jsme se poprat s výběrem Ruska, který skončil rozdílem. Bohužel jsme moc nepálily a v obraně se nám také moc nedařilo dělat outy. A co se týká Arrows, 23:0 asi nemá cenu dle výsledku moc rozebírat. Byla vidět únava především nadhazovaček, které ukázaly 100% výkony. Každopádně děkuji všem holkám, které se zúčastnily turnaje,“ hodnotila první den turnaje asistentka trenéra Adéla Turková.

V neděli měly Pardubice sehrát zápas o osmé místo s týmem z Hradce Králové, na který ale nedošlo. Hradec Králové zápas kvůli nedostatku hráček vzdal. Následně měly juniorky odehrát zápas o sedmé místo, tentokrát s mladším ruským týmem Kalita 2, ke kterému naopak nenastoupily hráčky Pardubic.

„Bylo to těžké rozhodnutí, ale po dohodě s hráčkami, jsme dospěli k závěru nenastoupit proti týmu Kalita 2. Naše obě nadhazovačky odházely dohromady 3 zápasy. Poté, když první neházela, tak chytala té druhé. Takže byla vidět zjevná únava, mimo jiné naše první nadhazovačka měla po utkání s Ostravou menší zranění na pravé ruce poté, co ji trefil odpal jedné ze soupeřek. To také situaci moc nepomohlo. Určitou roli také sehrál fakt, že bychom museli čekat na zápas s Kalitou 3 hodiny, což není problém, kdyby všem nebylo předem jasné, že to je zápas, ve kterém se budeme trápit jak v útoku, tak v obraně. V takovém okamžiku se udržuje motivace týmu velmi těžko,“ vysvětlil situaci asistent trenéra Petr Všetečka.

Pardubické juniorky tak skončily na svém prvním turnaji na celkovém 8. místě.